Even voorstellen

godfried5

Godfried Kleinsmann

In 1960 ben ik geboren en vanaf jonge leeftijd ben ik al erg geboeid door wat er in mensen leeft. Mijn drang om wat er in mij leefde naar buiten te brengen bracht mij naar de academie voor expressie waar ik dramadocent werd. Mijn behoefte om mensen te helpen ontspannen via mijn handen leidde mij naar de opleiding tot Integratief Masseur. Het inzicht dat het lichaam een reflectie van het verleden is en dat er naast een enorme wijsheid ook spanning in wordt opgeslagen, maakte dat ik steeds meer interesse kreeg in wat aanraking in bewustwordingsprocessen teweeg kan brengen. Dat bracht me in 1991 met Holistic Pulsing in contact. Via een leerweg bij Roberta Skye raakte ik steeds meer gefascineerd door de diepe werking van het pulsen.

Holistic Pulsing heeft mijn hart al zo,n 27 jaar gestolen! De zachte kracht, niets forcerend en aanwezig zijn bij het zich ontvouwende proces heeft mij al vele kleine “wonderen “ laten zien. Pulsen en liefdevolle aanwezigheid kan veel losmaken en helen. Ik geef graag sessies, blijf steeds leren hierin en telkens weer word ik blij als ik het pulsen en haar visie mag overdragen. Zo,n 23 jaar geleden heb ik de School voor Holistic Pulsing opgezet, een klein initiatief waarbinnen ik elk jaar met een groep werk. Daarnaast heb ik het pulsen ongeveer 21 jaar geleden bij Holos geïntroduceerd waarna het basis gedeelte is opgenomen binnen de opleiding.

Sinds 2003 heeft het pulsen binnen de complementaire zorg ook mijn interesse. Door het begeleiden van sessies en groepen verdiept zich mijn pulservaring en docentschap voortdurend. Daarnaast volgde én volg ik bewustwordingsgroepen op het gebied van lichaamswerk, dans, visualisatie, meditatie en bewustwording. In dit steeds doorgaande proces is het leren meebewegen in wat zich aandient in mijn dagelijkse leven wel mijn grootste uitdaging. Met vallen en opstaan heb ik me meer leren overgeven aan wat zich voordoet in mijn leven waardoor het aanmerkelijk stiller geworden is in mij. De sleutel hierin is wel mijn groeiende zelfacceptatie en het kunnen waarnemen vanuit een ruim bewustzijn. De milde, liefdevolle houding die ik meer en meer naar mezelf kan hebben doet me erg goed. En aangezien mijn persoonlijke ontwikkeling zich ogenblikkelijk in mijn werk weerspiegelt, mag ik hierin ook iets overdragen aan mijn cliënten en studenten. Ik voel me dankbaar voor het werk dat ik mag doen. Naast de School voor Holistic Pulsing werk ik dus als docent Holistic Pulsing binnen een massagetherapeuten opleiding.

Dolfijnenergie

In 2006 kwam de dolfijnenergie in mijn leven via mijn partner Anna en hebben we samen een opleiding gedaan om kanaal te leren zijn voor de energie van de dolfijnen. Voor mij sluit het werken met deze energie van onvoorwaardelijke liefde naadloos aan bij het pulsen. Regelmatig dienen de dolfijngidsen zich spontaan aan in een sessie en dan doen ze a.h.w. even mee. Door de dolfijn opleiding is het werken met energievelden me eigen geworden en is dit ook terug te vinden in de manier waarop ik groepen begeleid. Anna en ik zijn zo geraakt door de prachtige wezens die de dolfijnen zijn dat we helende dolfijnreizen zijn gaan organiseren om met vrije dolfijnen te zwemmen in de rode zee. Zie hiervoor: www.dolfijn-reizen.nl